Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Ζήτημα χρόνου

Πανηγυρίζοντας τη νέα μεγάλη εκτός έδρας εμφάνιση της ομάδας του ΠΑΟΚ στην παγωμένη Ρωσία, κόντρα στην Ρούμπιν Καζάν, του ‘ρθε αίφνης στο μυαλό μια καταπληκτική ιδέα. Σιγουρεύτηκε πως ό,τι και να γίνει ετούτη η κρίση θα ξεπεραστεί. Είναι απλά ζήτημα χρόνου και επιλογών. Όπως έγινε με τον ΠΑΟΚ. Προηγήθηκε η δημιουργία ενός σταθερού κορμού ποδοσφαιριστών, που με τον καιρό απόκτησε ομοιογένεια και αγωνιστική ταυτότητα. Το καλοκαίρι προσελήφθη άξιος προπονητής, ο Ρουμάνος Λάζλο Μπόλονι, που δούλεψε συστηματικά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και τα αποτελέσματα είναι απτά. Ο ΠΑΟΚ κερδίζει και μάλιστα παίζοντας όμορφο, επιθετικό ποδόσφαιρο και όχι το ποδόσφαιρο σκοπιμότητας με το οποίο είχε μπολιαστεί τα τελευταία χρόνια. Κι αν «στράβωσε» το ματς στον Εργοτέλη, θέμα χρόνου ήταν να ρολάρει η ομάδα.

Αυτή ήταν και η φράση κλειδί, που αίφνης φώτισε το πρόσωπό του με ένα χαμόγελο πασχαλιάτικο. Σου λέει μπορεί η χώρα να οδηγείται ολοταχώς στον γκρεμό, μπορεί να έχουν παραχωρηθεί κυριαρχικά δικαιώματα, μπορεί η οργή και η απόγνωση να σεργιανούν πια στους δρόμους, αλλά πού θα πάει. Θέμα χρόνου είναι η ανάκαμψη. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, σκέφτηκε, με άλλα λόγια στις εκλογές, όλα έγιναν σωστά. Το εκλογικό σώμα, απαλλαγμένο από δουλείες και εξαρτήσεις έκανε την πλέον ώριμη επιλογή για τη χώρα με ένστικτο πολιτικό και γνώση των προγραμμάτων και των στόχων κάθε κόμματος που διεκδικούσε την ψήφο του. Ακολούθησε η επιλογή των αξιότερων να εκπροσωπήσουν τους πολίτες στη Βουλή με υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Άρα, όπως συμβαίνει και στην περίπτωση του ΠΑΟΚ, αφού όλα έγιναν σωστά, είναι θέμα χρόνου να ρολάρει η ομάδα. Με μπροστάρηδες αυτά τα διαμάντια που εξελέγησαν στη Βουλή με μοναδικό κριτήριο τις γνώσεις, την ακεραιότητα και την αξιοσύνη τους, η κρίση θα αντιμετωπιστεί. Μα, θα αντιτείνει κανείς, το αρνητικό αποτέλεσμα του ΠΑΟΚ ήταν ένα, ενώ η χώρα έχει ουσιαστικά χρεοκοπήσει. Παίζουν όμως ρόλο και οι συμπτώσεις. Από τη στιγμή, που είναι βέβαιο ότι ο ελληνικός λαός έκανε το καθήκον του έναντι της χώρας και δεν έριξε την ψήφο του στα σκατά, όπως θα μπορούσε ενδεχομένως να έχει γίνει, ζήτημα χρόνου είναι η ανάκαμψη.

Νίκος Σπιτσέρης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου