Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Δεν δουλεύει με συνέπεια

Βρε δεν πάνε να λένε ό,τι θέλουν. Αυτός έχει ήσυχη τη συνείδησή του. Όλη η κριτική περί την ανικανότητα των πολιτικών σε όλα τα επίπεδα δεν τον αγγίζει ούτε στο ελάχιστο. Άλλωστε, είναι συνεπής. Κάνει ό,τι έκανε και πριν εκλεγεί. Ξυπνά νωρίς το πρωί. Ξυρίζεται για να είναι πάντα φρέσκος όπως και στην προεκλογική περίοδο. Πίνει τον καφέ του και πάει στο γραφείο νωρίς. Πάντα με το χαμόγελο. Ακούει ραδιόφωνο και επεμβαίνει μόνο όταν κρίνει ότι τούτο είναι απαραίτητο. Μαϊντανός δεν γίνεται. Μετεκλογικά τουλάχιστον.

Στα καθήκοντά του είναι συνεπής. Κάνει τη σύσκεψη της μέρας με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, παίρνει τον λόγο στο τέλος και κλείνει με τον στόμφο πού του ‘μεινε πια στα τόσα χρόνια ενασχόλησής του με την πολιτική και προς το μεσημεράκι αποχωρεί. Καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας χαμογελά, μοιράζει χειραψίες και διατηρεί πάντα την ψυχραιμία του. Μιλά στο τηλέφωνο. Δίνει κατευθύνσεις.

Έτσι ψύχραιμα αντιμετωπίζει και την κριτική ότι τάχατες δεν δουλεύει. Αυτός ξέρει καλά ότι δουλεύει. Αυτή είναι η δουλειά και την ξέρει καλά. Να χαμογελά, να μοιράζει χειραψίες και να πετά μερικές ατάκες δεξιά και αριστερά έτσι που να μην αφήνει κανέναν δυσαρεστημένο και να κάνει συσκέψεις. Δηλαδή τι να κάνει; Να βάλει φόρμα εργασίας και να ριχτεί στη δουλειά; Ή να κάνει τον έξυπνο και να έρθει σε σύγκρουση με τον κόσμο. Γι αυτό τον επέλεξαν. Για να ξέρει να ελίσσεται. Να διαπραγματεύεται. Να αναβάλλει για αύριο αυτό που έχει να κάνει σήμερα. Τους είδαμε και τους δουλευταράδες, που πήγαν άπατοι στις τελευταίες εκλογές. Ο κόσμος θέλει δουλειά στο χωράφι και στο μαγαζί. Από τον πολιτικό δεν θέλει δουλειά. Μόστρα θέλει. Μόστρα και διαπραγμάτευση. Ε, το λοιπόν αυτό κάνει.

Το μάθημα το ‘μαθε καλά. Δεν χάνει κηδείες, μνημόσυνα, γάμους και βαφτίσια. Ούτε χορούς και χοροεσπερίδες. Αυτό είναι και το καλύτερό του. Οι χοροί. Πάντα εκεί. Μα με προσοχή. Δεν τρώει πολύ για να μη χαλάσει το στυλ του. Κι όταν με το καλό έρθουν οι εκλογές ας έρθουν οι δουλευταράδες να μετρήσουν το μπόι τους.

Νίκος Σπιτσέρης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου