Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Οι ασπάλακες της αγοράς

Η παράταξη "Αγωνιστική Συσπείρωση" με επικεφαλής τον Θόδωρο Κοντογεωργίου ουδέποτε εξέδωσε και διένειμε ανακοίνωση εναντίον των "κληρονόμων", που τάχατες δεν μπορούν να εκπροσωπήσουν τον εμπορικό κόσμο της Καβάλας επειδή δήθεν δεν βιώνουν στο πετσί τους τα προβλήματα που ταλανίζουν τους υπόλοιπους. Τέτοιες άθλιες ανακοινώσεις ουδεμία σχέση έχουν με το ύφος και το ήθος του Κοντογεωργίου προσωπικά. Πολλώ δε μάλλον με το ήθος και την πορεία του ΚΚΕ. Του κόμματος στο οποίο ανήκει και το οποίο υποστηρίζει την παράταξη που ηγείται. Αλλά ανακοίνωση υπήρξε. Τη συνέταξαν κάτι ασπάλακες του εμπορικού κόσμου, που επιχείρησαν υποβολιμαία να τη χρεώσουν στην παράταξη του Κοντογεωργίου. Τι κι αν κέρδισαν ενδεχομένως κάτι φευγαλέες εντυπώσεις καταρχήν; Εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα στη μικρή κοινωνία της αγοράς, όπου -δεν υπολόγισαν- άπαντες γνωρίζονται με τα μικρά τους ονόματα. Μετά το πρώτο ξάφνιασμα και την προσεκτική ανάγνωση της ανακοίνωσης ήταν σαφές ότι δεν θα μπορούσε να ανήκει στον Κοντογεωργίου και στην παράταξή του.

Μα δεν είναι μόνο οι χαλκευμένες κατηγορίες και η επιχείρηση συκοφάντησης και των δύο παρατάξεων που κατέρχονται στις εκλογές της Πέμπτης και της Παρασκευής, διεκδικώντας τις ψήφους των εμπόρων της Καβάλας. Είναι και η συγκυρία, που καταδεικνύει το μέγεθος της ανευθυνότητας των συντακτών της ανακοίνωσης. Η αγορά στενάζει εν μέσω της μεγαλύτερης παγκόσμιας οικονομικής κρίσης των τελευταίων δεκαετιών. Οι έμποροι της Καβάλας αγωνίζονται με κάθε τρόπο να κρατηθούν σε τούτους τους χαλεπούς καιρούς πιεζόμενοι και από τα μεγάλα πολυκαταστήματα και αλυσίδες που εξαπλώνονται σε όλη την ελληνική επικράτεια και από την έλλειψη ρευστότητας των καταναλωτών. Στην Καβάλα το αδιέξοδο γίνεται ακόμα μεγαλύτερο εξαιτίας των υπέρογκων ενοικίων των καταστημάτων επί της οδού Ομονοίας.

Κι όμως σε τούτη τη συγκυρία, αυτοί οι ασπάλακες χτύπησαν δίχως δισταγμό. Δίχως τσίπα. Μα και δίχως μυαλό. Διότι δεν σκέφτηκαν το στοιχειώδες. Μια ανακοίνωση, που στόχο έχει να συκοφαντήσει την Ενωτική Κίνηση Εμπόρων με επικεφαλής τον Χρήστο Ηλιάδη, την οποία δε συνέταξε η Αγωνιστική Συσπείρωση με επικεφαλής τον Θόδωρο Κοντογεωργίου, δεν μπορεί παρά να ανήκει σε όσους θα συνέφερε κάτι τέτοιο παραμονές εκλογών.

Εν τέλει φωτογράφισαν εαυτόν.

Νίκος Σπιτσέρης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου