Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Καλά τα καταφέρανε

Ο απόηχος των επεισοδιακών διαδηλώσεων του τελευταίου διημέρου ανά την Ελλάδα δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστος από τους θαμώνες του Ψηφιακού Καφενείου "Η Καβάλλα". Ετούτου του φανταστικού μεν, ψηλοτάβανου δε, χώρου διαλόγου κάπου στο Ιντερνετ, που προσφέρει έναν πολυπρόσωπο σχολιασμό της επικαιρότητας. Ο καφετζής έψησε τα κατά κανόνα σκέτα καφεδάκια και η συζήτηση αρχίνησε:

ΜΑΝΩΛΗΣ: Το θέαμα χθες στην πορεία που έγινε στην Καβάλα ήταν γελοίο. Η πόλη είχε γεμίσει με αστυνομικούς με πολιτικά, που άλλοι φορούσαν κουκούλες, άλλοι είχαν χωμένη τη μούρη τους σε κασκόλ και άλλοι -οι λιγότεροι- παρακολουθούσαν ένστολοι τα τεκταινόμενα.

ΜΑΡΙΑ: Πράγματι, υπήρχε και το γελοίον του πράγματος, αλλά εν τέλει η αστυνομία έκανε τη δουλειά σωστά και ας σκλήριζε χθες το πρωί από τα κανάλια η Κανέλλη. Ούτε εμένα μου αρέσει η αστυνομοκρατία, αλλά πέστε μου τι να έκανε η Αστυνομία; Να τους άφησε να ξανακάψουν την Αθήνα, στο όνομα του Αλέξη;

ΝΙΚΟΣ: Αυτό είναι το αποτέλεσμα της δράσης των αριστερίστικων γκρουπούσκουλων του αντιεξουσιαστικού χώρου. Εφτασαν στο σημείο την πλειοψηφία των πολιτών να επιχαίρει για τις προληπτικές προσαγωγές υπόπτων.

ΣΟΦΙΑ: Αλήθεια, αυτοί που φωνάζουν και καταγγέλλουν τη στάση της Αστυνομίας, διανοούνται τι θα γινόταν αν η Αστυνομία παρακολουθούσε διακριτικά τα τεκταινόμενα; Εδώ, με δεκάδες προληπτικές προσαγωγές και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας χτυπήθηκαν δεκάδες μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας και κατέληξε ο πρύτανης στην εντατική.

ΒΑΣΙΛΗΣ: Το πράγμα έχει πια ξεφύγει. Τα επεισόδια των τελευταίων χρόνων δεν είναι τις περισσότερες φορές αυθόρμητο ξέσπασμα επαναστατημένων νεαρών. Είναι επιχειρήσεις καλά οργανωμένες από ομάδες κρούσης "αντιεξουσιαστών". Μοναδική απάντηση είναι η αντιμετώπισή τους από καλά οργανωμένες ομάδες κρούσης αστυνομικών.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ: Ετσι φτάνουμε στο σημείο τον Ελληνα πολίτη, που έχει για ιστορικούς λόγους μια έμφυτη αλλεργία στους κατασταλτικούς μηχανισμούς, να θεωρεί μονόδρομο τη λήψη αυστηρών μέτρων από την Αστυνομία. Καλά τα καταφέρανε.

ΝΙΚΟΣ: Μάλιστα με το χτύπημα κατά του πρύτανη έδωσαν λαβή στη Νέα Δημοκρατία να θέσει πάλι επί τάπητος το θέμα της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου. Τελικά οι πιο πιστοί σύμμαχοι του ΛΑΟΣ είναι οι αντιεξουσιαστές. Είναι αυτοί, που κρατούν τον Καρατζαφέρη στο προσκήνιο.

Νίκος Σπιτσέρης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου