Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Ποιος να τον υποστηρίξει;

Η επιμονή του πρώην δημάρχου Καβάλας Στάθη Εριφυλλίδη να κατέλθει και πάλι ως υποψήφιος για τον δήμο Καβάλας και το άδειασμά του από τον Αχιλλέα Καραγκιοζόπουλο ήταν χθες το αντικείμενο της συζήτησης μεταξύ των θαμώνων του Ψηφιακού Καφενείου "Η Καβάλλα". Αυτού του φανταστικού μεν, ψηλοτάβανου δε, χώρου διαλόγου κάπου στο Ιντερνετ, που προσφέρει έναν πολυπρόσωπο σχολιασμό της πολιτικής και όχι μόνο επικαιρότητας. Ο καφετζής έψησε τα κατά κανόνα σκέτα καφεδάκια, και η συζήτηση αρχίνησε:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: Σιγά την έκπληξη. Ο Στάθης και οι συν αυτώ έχουν κάθε δικαίωμα να λένε τα δικά τους, αλλά η Νέα Δημοκρατία τώρα με τον Αντώνη Σαμαρά, όπως και στην περίπτωση που εκλεγόταν η Ντόρα Μπακογιάννη φυσικά, δεν πρόκειται να κάνει παιχνιδάκια στους δήμους. Αλλωστε, δεν έχει το περιθώριο να υποστεί νέα συντριβή στο επίπεδο της αυτοδιοίκησης.

ΚΙΚΗ: Ναι, αλλά η κινητικότητα του Στάθη αποθαρρύνει τους άλλους διεκδικητές. Είδατε ότι ο Κώστας Αντωνιάδης δηλώνει πλέον ότι η αυτοδιοίκηση δεν είναι πια στις άμεσες προτεραιότητές του, ενώ και ο Θόδωρος Μαρκόπουλος δεν δείχνει να βιάζεται.

ΝΙΚΟΣ: Ετσι κι αλλιώς ουδείς βιάζεται πια στη Ν.Δ. Περιμένουν όλοι να δουν τι θα γίνει με τον νέο αρχηγό, που ηγείται -μην το ξεχνάμε- στελεχών του κόμματος, που στήριξαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία την αντίπαλό του. Δεν είναι εύκολο αυτό, ούτε για αυτόν, ούτε για εκείνους.

ΣΟΦΙΑ: Θα τη βρουν την άκρη. Τα μεγάλα κόμματα εξουσίας είχαν, έχουν και θα έχουν τον τρόπο τους.

ΝΙΚΟΣ: Μην ανοίγεσαι. Δεν υπάρχουν δεδομένα και βεβαιότητες στην πολιτική όπως εξάλλου περίτρανα κατέδειξε ο θρίαμβος του Αντώνη Σαμαρά. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η πορεία του Εριφυλλίδη προς το χρίσμα είναι εξαιρετικά δύσκολη.

ΚΙΚΗ: Μα αν αδειάσουν τον Εριφυλλίδη, ποιος προλαβαίνει να ετοιμαστεί; Σας θυμίζω ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβρη.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: Ακόμα κι αν η επιλογή ενός νέου άφθαρτου προσώπου έχει αυτή την αδυναμία, στη Νέα Δημοκρατία θα προτιμήσουν να διακινδυνεύσουν μια ήττα με προοπτικές, από μια ήττα εξασφαλισμένη και δίχως προοπτική. Οι φίλοι του Στάθη έχουν κάθε δικαίωμα να λένε τα δικά τους, αλλά στην τελική κρίση θα παίξουν ρόλο οι αριθμοί. Ποιος θα υποστηρίξει αυτόν που όντας δυο τετραετίες δήμαρχος πήρε 30% την πρώτη Κυριακή και 38% τη δεύτερη; Ουδείς.

Νίκος Σπιτσέρης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου