Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Αθώος μετά τη σταύρωση

Οι θαμώνες του Ψηφιακού Καφενείου "Η Καβάλλα", αυτού του φανταστικού μεν, ψηλοτάβανου δε, χώρου διαλόγου κάπου στο Ιντερνετ, που προσφέρει έναν πολυπρόσωπο σχολιασμό της επικαιρότητας έμειναν άναυδοι όταν πληροφορήθηκαν την αθώωση του διευθυντή του δημοτικού σχολείου, που κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης παιδικού πορνογραφικού υλικού. Ο καφετζής έψησε τα κατά κανόνα σκέτα καφεδάκια για να μη χάνεται η γεύση του αφεψήματος και η συζήτηση αρχίνησε:

ΝΙΚΟΣ: Εγινε πρώτη είδηση πανελλαδικά, τον ξεσκίσαμε άπαντες πριν εκδικαστεί η υπόθεσή του και χθες αθωώθηκε. Πείτε μου τώρα πώς θα κυκλοφορήσει αυτός ο άνθρωπος στη μικρή κοινωνία που ζει;

ΣΟΦΙΑ: Το πρόβλημα είναι περισσότερο των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας και πολύ λιγότερο των μικρών κοινωνιών. Αλλωστε, η μικρή κοινωνία στην οποία αναφέρεσαι τον στήριξε από την πρώτη στιγμή γιατί τον ήξερε. Αλλωστε, αυτούς τους ανθρώπους ευχαρίστησε μετά την αθώωσή του.

ΚΩΣΤΑΣ: Το πρόβλημα δεν είναι των μέσων που ανέδειξαν την είδηση δίχως περιττές υπερβολές. Δεν είναι των μέσων που δεν έσπευσαν να "ξεσκίσουν" το θέμα. Εν προκειμένω, το πρόβλημα είναι στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την Ιντερπολ, που ελαφρά τη καρδία συνέταξαν τόσο βαρύ κατηγορητήριο.

ΓΙΑΝΝΗΣ: Δηλαδή, τι θες να κάνει το μέσο, όταν η είδηση είναι ότι κατηγορείται διευθυντής δημοτικού σχολείου για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης παιδικής πορνογραφίας; Να αποκρύψει την είδηση; Να την κάνει γαργάρα;

ΒΙΚΥ: Δεν ξέρω τι να κάνετε. Αυτό που ξέρω είναι ότι χρειάζεται πολλή προσοχή από όλους. Δεν μπορείτε να παίζετε έτσι με τους ανθρώπους.

ΚΩΣΤΑΣ: Αυτά να τα πείτε στις αρχές, που έσπευσαν να εξαπολύσουν τόσο βαρύ κατηγορώ, παραβλέποντας ότι τα "κλικ" στις ύποπτες ιστοσελίδες ήταν πολύ μικρής διάρκειας όπως δέχθηκε χθες το δικαστήριο. Τόσης, που δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί κατηγορία.

ΝΙΚΟΣ: Ας κρατήσουμε αυτές τις επισημάνσεις, καθώς και την αυτοκριτική του ίδιου του δασκάλου. Εξαιρετικό εργαλείο το Ιντερνετ, αλλά μπορεί να σε εκθέσει ανά πάσα στιγμή. Ας μην ξεχνιόμαστε. Όλες μας οι κινήσεις παρακολουθούνται ανελλιπώς.

Νίκος Σπιτσέρης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου