Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Μαριονέτες ελλείψει σχεδίου

Μεγάλο το δίκιο του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. «Δεν είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε το Μνημόνιο ως Ευαγγέλιο, δήλωσε σε συνέντευξή του στη Real News. Είμαστε εδώ για να αλλάξουμε την Ελλάδα». Μόνο που ετούτη την αλήθεια πρέπει πρώτα και κύρια να τη συνειδητοποιήσουν ο ίδιος και οι συνεργάτες του στην κυβέρνηση, που κατάντησαν μαριονέτες στα χέρια των τροϊκανών ελλείψει ενός σχεδίου για τη χώρα. Διότι το πλέον τραγικό της υπόθεσης δεν είναι καν το Μνημόνιο. Το χειρότερο είναι πως το Μνημόνιο είναι η μοναδική διαθέσιμη πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας, με απόλυτη προτεραιότητα την αποπληρωμή των διεθνών τοκογλύφων, που σαφώς και έχουν ένα σημαντικό μέρος της ευθύνης για τον υπερδανεισμό της χώρας.

Αλλά φως στον ορίζοντα για τη χώρα και τους δανειστές της δεν πρόκειται να φανεί αν δεν φροντίσουν αυτοί που εκλέχθηκαν να πάρουν την απόφαση να ασκήσουν τα καθήκοντά τους με τη δέουσα σοβαρότητα. Εν προκειμένω, καλά θα κάνει ο κ. Χρυσοχοϊδης να αφήσει τους τζάμπα λεονταρισμούς κατά του Στρος Καν και των συνεργατών του και να ασχοληθεί με την ουσία, μέρος της οποίας είναι επί παραδείγματι η επένδυση γυαλιού στην Καβάλα.
Να μελετήσει σοβαρά την πρόταση που έχει κατατεθεί ξανά και ξανά και να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις. Αν θεωρεί ότι τα χρήματα που αναλογούν για το δημόσιο είναι πολλά να βγει να το δηλώσει καθαρά. Δεν είναι δυνατόν η δημιουργία ενός εργοστασίου, που μπορεί να δημιουργήσει περί τις 200 θέσεις εργασίας και άλλες τόσες περιφερειακά να αντιμετωπίζεται με τόση αδιαφορία.

Επίσης, ευθύνη του κ. Χρυσοχοϊδη και των συνεργατών του είναι να κάνουν αυτό που επιτάσσει η κοινή λογική στην υπόθεση της φυσικής υπόγειας δεξαμενής για την αποθήκευση φυσικού αερίου στη θέση «Νότιο Καβάλα». Να διευκολύνουν την πολύ συγκεκριμένη πρόταση που έχει καταθέσει η «Ενεργειακή Αιγαίου», συνυπολογίζοντας και το ιδιοκτησιακό καθεστώς και την πατρότητα της πρότασης και κυρίως τα απτά δείγματα γραφής της εταιρείας που δεν επενδύει στα χαρτιά. Ανέλαβε την Καβάλα Oil και παρά το αρνητικό επενδυτικό περιβάλλον συνεχίζει.

Νίκος Σπιτσέρης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου