Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Τζάμπα σουβλάκια

Σιγά μην κάτσουν να σκάσουν ο Τιάκας και οι συν αυτώ. Ο κύβος ερρίφθη. Στο εξής το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καβάλας θα διοργανώνει απεργιακές συγκεντρώσεις μονάχο στην είσοδο του ιστορικού κτιρίου στο οποίο στεγάζεται. Εξάλλου, όπως εμφαντικά δείχνουν οι αλλεπάλληλοι εκλογικοί θρίαμβοι της παρέας του κ. Τιάκα με τα εμβλήματα της ΠΑΣΚΕ, εδώ και πολλά χρόνια, αρκεί να στηριχτούν στο πρόσωπο του προέδρου για να προσελκύσουν μαζικά όσους πάρουν μέρος στη γενική απεργία της ερχόμενης Τετάρτης 11 Μαΐου. Μα και το κυριότερο, να πείσουν τους εργαζόμενους να απεργήσουν για να στείλουν το μήνυμα κόντρα στην πολιτική του μνημονίου με τον Τιάκα μπροστάρη. Λαϊκό, δημοφιλή και αδιαμφισβήτητο ηγέτη. Άλλωστε, εάν λάβει κανείς υπόψιν του τους απόλυτους και ανεπανάληπτους εκλογικούς θριάμβους του κ. Τιάκα και των συνεργατών του, αρκεί ένα νεύμα τους για να δημιουργηθεί το αδιαχώρητο όχι μόνο μπροστά, αλλά και πίσω από το κτίριο του ΕΥΚ, σε μια επανάληψη σκηνών από συνδικαλιστικές συγκεντρώσεις στην παλιά καπνούπολη. Τότε, που η πλατεία πίσω από το ΕΥΚ ήταν κατάμεστη από απεργούς.

Επειδή όμως ζούμε σε χαλεπούς καιρούς, που τίθενται υπό αμφισβήτηση ακόμα και τέτοιες αξίες σαν τον Τιάκα, με συνέπεια οι τελευταίες συγκεντρώσεις του ΕΥΚ να είναι θλιβερές όχι μόνο σε σύγκριση με τις πάλαι ποτέ ένδοξες εποχές, αλλά και σε σύγκριση με τις συγκεντρώσεις της ΑΔΕΔΥ στον Καπνεργάτη και του ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία, επιβάλλεται να ληφθούν έκτακτα μέτρα. Ο Τιάκας και οι φίλοι του, με την άνεση της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που ετοιμάζεται να διαχειριστεί το πρόγραμμα κοινωνικής εργασίας, οφείλουν να κινηθούν ρηξικέλευθα. Να συνεγείρουν συνειδήσεις με μοντέρνους τρόπους.

Μια καλή ιδέα επί παραδείγματι θα ήταν να διοργανώσουν ένα παζάρι μπροστά ή πίσω από το ΕΥΚ και να προσφέρουν τζάμπα σουβλάκια. Να διοργανώσουν λαχειοφόρο αγορά με έπαθλο ταξίδι στο εξωτερικό. Να προσφέρουν εκπτωτικά κουπόνια για αγορές από σούπερ μάρκετ σε τούτη τη δύσκολη συγκυρία. Να φέρουν –γιατί όχι;- μπαλέτα με εξωτικές καλλονές, χαράσσοντας νέους δρόμους στο συνδικαλιστικό κίνημα. Μόνο να μη διστάσουν.

Άλλωστε, δεν χρειάζεται να προσπαθήσουν πολύ. Αρκεί να παραμείνουν το ίδιο αδίστακτοι.

Νίκος Σπιτσέρης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου