Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Ο Καλλιοντζής είπε τίποτα

Ουδέν είπε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Καλλιοντζής στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου με τη νέα ιδιότητά του. Ή μάλλον είπε μόνο όσα ήθελε να πει, αλλά που εν τέλει δεν θα μπορούσαν να ενδιαφέρουν παρά μόνο τους στενούς συγγενείς και φίλους του. Είπε δηλαδή ότι δεν θα μπορούσε να προδώσει τις προσδοκίες των χιλιάδων συμπολιτών του που τον καλούσαν να κατέλθει στις εκλογές του Νοεμβρίου. Μίλησε για τη μεγαλύτερη πρόκληση της αυτοδιοικητικής του πορείας. Ευχαρίστησε τη Ν.Δ. για τη στήριξη, πρόσθεσε όμως ότι ουδέποτε στην πορεία του στην αυτοδιοίκηση αντιμετώπισε τους πολίτες με βάση τις πολιτικές τους αντιλήψεις, τονίζοντας ότι ευελπιστεί βάσιμα ότι θα στηριχθεί από πολίτες όλου του πολιτικού φάσματος.

Με άλλα λόγια είπε ό,τι περίπου θα έλεγε οιοσδήποτε στη θέση του. Ή είπε ό,τι περίπου θα πουν και ο Κωστής Σιμιτσής και ο Στάθης Εριφυλλίδης στην πρώτη τους συνέντευξη Τύπου.

Αλλά δεν είπε τίποτε το συγκεκριμένο για το δήμο Καβάλας. Δε μπήκε καν στη διαδικασία να περιγράψει σε αδρές γραμμές το σχέδιό του για αυτό τον μεγάλο οργανισμό που φιλοδοξεί να διοικήσει. Ρωτήθηκε, αλλά δεν απάντησε. Δεν ήταν προετοιμασμένος. Ή απλά δεν ήθελε να μιλήσει.

Θα ήταν άδικο να κατηγορηθεί ο κ. Καλλιοντζής για αυτά που δεν είπε αν και όφειλε να πει, σε μια τέτοια συνέντευξη Τύπου που υποτίθεται ότι δίνεται για να μπορεί ο υποψήφιος να επικοινωνήσει με το εκλογικό Σώμα και να του εξηγήσει για ποιο λόγο αποφασίζει να κατέλθει στις εκλογές. Δε φταίει μόνο αυτός. Συνηθίζεται. "Αρχοντες" αυτοδιοικητικοί, συνηθισμένοι να μιλούν ενώπιον χειροκροτητών δίνουν συχνά-πυκνά τέτοιες παραστάσεις κενές νοημάτων και ουσίας. Μόνο που πια, παράγινε το κακό. Οι πολίτες έχουν βαρεθεί να ακούν τα ίδια και τα ίδια. Τώρα πια, που ακόμα και το ρουσφέτι δεν περνά, οι πολίτες θα απαιτούν να μάθουν συγκεκριμένα πράγματα, που αφορούν το σχέδιο ενός εκάστου υποψήφιου για το αύριο.

Αυτό που μένει να απαντηθεί είναι αν τέτοιο σχέδιο υπάρχει. Εάν δηλαδή όσοι φιλοδοξούν να διοικήσουν ετούτο τον τόπο έχουν κάτι πολύ συγκεκριμένο να προτείνουν στην κοινωνία για το σήμερα και το αύριο. Το βέβαιο είναι ότι χθες ο κ. Καλλιοντζής δεν το παρουσίασε. Ιδωμεν.

Νίκος Σπιτσέρης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου