Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Ο ΑΟΚ δεν είναι βαλίτσα

Η ανακοίνωση του προέδρου της ΠΑΕ Καβάλα Σταύρου Ψωμιάδη για την εγκληματική και ανιστόρητη επιχείρηση της οικογένειάς του να εξαφανίσει τον ΑΟΚ από τον χάρτη του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν αντέχει σε κριτική. Τα κροκοδείλια δάκρυα για τα χρήματα και τον χρόνο που ξόδεψε και η αγάπη που τάχατες έχει για τον τόπο δεν μπορούν να πείσουν ούτε και τους πλέον αφελείς. Εάν υπήρχε και το παραμικρό ίχνος αγάπης για τον τόπο, οι ιδιοκτήτες της ΠΑΕ θα φρόντιζαν πριν φύγουν για τη διάδοχη κατάσταση, όποιες και να ήταν οι διαφορές τους με τις Αρχές του τόπου. Το σενάριο της εξαφάνισης της ομάδας δεν θα υπήρχε ούτε στη φαντασία τους.

Αυτό που δείχνει αυτή η κατάπτυστη ανακοίνωση είναι η βαθύτατη περιφρόνηση των διοικούντων την ΠΑΕ τα τελευταία χρόνια προς τον τόπο και τους φιλάθλους. Ακόμα και τούτη τη στιγμή που το επιχειρούμενο έγκλημα κατά του ΑΟΚ είναι ομολογημένο νομίζουν ότι μπορούν να κοροϊδεύουν τον κόσμο. Νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν πολιτικάντικα παιχνιδάκια και να αντιμετωπίζουν τους Καβαλιώτες και τους οπαδούς της ομάδας σαν ένα τσούρμο ηλιθίων. Αλλά πια δεν μπορούν να πείσουν κανέναν. Η «λογική» βάσει της οποίας παίρνω τον ΑΟΚ σαν να ήταν βαλίτσα, αυτοκίνητο ή πλυντήριο ρούχων (ή άλλων τινών) και τον μεταφέρω στη Θεσσαλονίκη επειδή έχω διαφορές με τον δήμαρχο δεν έχει ίχνος λογικής. Αν έτσι ήταν, τον καιρό που ο Ολυμπιακός περνούσε τις περιπέτειές του με τον Κοσκωτά και τον Σαλιαρέλη μπορεί σήμερα να είχε έδρα το Βλαδιβοστόκ και ο ΠΑΟΚ του Μπατατούδη να βρισκόταν στην Καλαμάτα. Η Λίβερπουλ να είχε καταλήξει μετά το Χέιζελ κάπου στη Νορβηγία.

Ας πάψουν να προκαλούν και ας ξεκουμπιστούν. Ο ΑΟΚ είναι μέρος της συλλογικής μνήμης. Των προσωπικών αφηγήσεων, που εκβάλλουν σαν μικρά ρυάκια στην κοίτη της σύγχρονης ιστορίας της πόλης και δημιουργούν τον χείμαρρο της ιστορίας του ΑΟΚ, που δεν αλλάζει πορεία εξαιτίας των προσώπων, που κατά καιρούς μπορεί να κάθονται στον θώκο του δημάρχου ή του προέδρου του ΑΟΚ. Οι πρόεδροι και οι διοικήσεις έρχονται και παρέρχονται. Όχι όμως ο δήμος. Ούτε ο ΑΟΚ. Υπήρχαν και πριν αναλάβουν τα καθήκοντά τους οι Κωστής Σιμιτσής και η οικογένεια Ψωμιάδη, θα υπάρχουν και μετά από αυτούς. Οσο παράλογο είναι αύριο να εγείρει ο Σιμιτσής ζήτημα μεταφοράς του δημαρχείου στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής ή στον Πύργο Ηλείας γιατί διαφωνεί με τους βουλευτές ή γιατί οι δημότες δεν παίρνουν μαζικά μέρος στις εκδηλώσεις που διοργανώνει, τόσο παράλογη και εκτρωματική είναι η επιχείρηση εξαφάνισης του ΑΟΚ από πλευράς Ψωμιάδη στο όνομα της διαφωνίας και των κακών σχέσεων με τη διοίκηση του δήμου ή της μικρής προσέλευσης των φιλάθλων της Καβάλας στα εντός έδρας παιχνίδια του ΑΟΚ.

Εξάλλου, η συμπεριφορά των Μάκη και Σταύρου Ψωμιάδη δικαιώνουν πλήρως όσους φιλάθλους είχαν επιλέξει να μην πηγαίνουν στο γήπεδο εξαιτίας τους.

Νίκος Σπιτσέρης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου