Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Προσβάλλουν κατάφωρα τη νοημοσύνη των οπαδών της Καβάλας

Ο τραγέλαφος που έλαβε χώρα στο γήπεδο του Μακεδονικού ξεπερνά κάθε όριο. Αυτή η γελοιότητα με τα μπλουζάκια «ο Δήμαρχος μας έδιωξε από την πόλη» δεν είναι μόνον πέρα για πέρα γραφική. Μαζί με τις δηλώσεις περί την πλαστογράφηση της υπογραφής, που η γραμματέας της οικογένειας Ψωμιάδη προσκόμισε στο Επιμελητήριο προκειμένου να αλλάξει την ονομασία του ΑΟΚ σε «Νέος Ηρακλής», αποτελεί ύβρι κατά των Καβαλιωτών. Υποτιμά κατάφωρα τη νοημοσύνη τους. Είναι η «κόκκινη γραμμή», που τερματίζει οριστικά τον διάλογο που επιχείρησε μέχρι την ύστατη στιγμή να ανοίξει ο δήμαρχος για το καλό της ομάδας. Πλέον δεν υπάρχει κανένα περιθώριο. Η οικογένεια Ψωμιάδη, συνηθισμένη να χλευάζει την Πολιτεία, τους νόμους και τους κανόνες ετούτου του κράτους, ουδέποτε σεβάστηκε στοιχειωδώς τους φιλάθλους της Καβάλας. Τους αντιμετώπιζε σαν «χαχόλους» και έτσι συνεχίζει να τους αντιμετωπίζει.

Αυτό το πρωτόγονο επικοινωνιακό παιχνίδι, που συνέλαβε και εκτελεί ο πρόεδρος του ΑΟΚ Σταύρος Ψωμιάδης είναι τόσο κακοστημένο, που δεν μπορεί πια να πείσει ακόμα και εκείνους τους μετρημένους στα δάχτυλα φιλάθλους, που για το καλό της ομάδας ήταν πρόθυμοι να κλείσουν μάτια και αυτιά και να αποδεχθούν ότι η συγκεκριμένη διοίκηση επιθυμεί το καλό της ομάδας.

Πρώτα και κύρια αυτούς τους φιλάθλους καθύβρισε με τα χθεσινά του καμώματα ο Σταύρος Ψωμιάδης. Ήταν σαν να τράβηξε από τα μάτια και τα αυτιά τα χέρια τους και να τους αποκάλεσε ηλίθιους. Μαζί με αυτούς όμως πρόσβαλε και όλους τους Καβαλιώτες, που έχουν μια θέση στην καρδιά τους για τον ΑΟΚ πηγαίνουν δεν πηγαίνουν στο γήπεδο. Επιτέλους, αυτή η διοίκηση που κατηγορείται για την υπόθεση των στημένων αγώνων και των παράνομων στοιχημάτων δεν έχει κανένα δικαίωμα να συμπεριφέρεται απαξιωτικά στον πρώτο πολίτη της Καβάλας. Η ανοίκεια συμπεριφορά στο πρόσωπο του Κωστή Σιμιτσή αντικατοπτρίζεται σε όλους τους Καβαλιώτες, άσχετα αν τον υπερψήφισαν ή τον καταψήφισαν στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.

Εάν οι διοικούντες τον ΑΟΚ σέβονταν στοιχειωδώς την Καβάλα, την ομάδα και τους οπαδούς της ουδέποτε θα έθεταν ζήτημα αλλαγής της έδρας, που παρεμπιπτόντως είχαν θέσει και ένα χρόνο πριν. Θα επιχειρούσαν να λύσουν τα όποια προβλήματα συνεννόησης με τη δημοτική Αρχή και αν τούτο δεν ήταν εφικτό θα αποχωρούσαν. Θα έψαχναν για τη διάδοχη κατάσταση, όπως ψάχνουν οι Γιαννακόπουλοι του Παναθηναϊκού για τους δικούς τους λόγους. Δεν το έπραξαν γιατί απλά ουδέποτε σεβάστηκαν την ομάδα, την πόλη και τους Καβαλιώτες.

Όσο για τη γελοία πρόταση περί τη δωρεάν μεταφορά φιλάθλων με λεωφορεία δεξιά και αριστερά στα γήπεδα που θέλουν να περιφέρουν το φάντασμα του ΑΟΚ δεν αντέχει σε κριτική. Μόνο μια απάντηση επιδέχεται. Ας το καταλάβουν ότι οι Καβαλιώτες δεν έχουν όνειρο ζωής τη δωρεάν μεταφορά τους με λεωφορεία. Γνωρίζουν ότι υπάρχουν λεωφορεία, έχουν μπει σε αυτά και έχουν κάνει αρκετές διαδρομές. Αν τους περισσεύουν καθρεφτάκια, ας ψάξουν αλλού για ιθαγενείς.

Ο ΑΟΚ έχει την έδρα του στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» στο Περιγιάλι της Καβάλας. Πουθενά αλλού.

Νίκος Σπιτσέρης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου